С какво да се занимаваме, докато сме вкъщи?

Дългото стоене вкъщи би могло да подейства потискащо на мнозина от нас. Експертите съветват, обаче, че трябва да направим всичко възможно, за да предотвратим неблагоприятното му влияение върху психиката ни – и то още преди да сме успели да се почувстваме раздразнени или отегчени.


Макар и вкъщи, пред всички нас изникват множество възможности за добро прекарване на времето. Никак не бива да пропиляваме дните си в ядосване, че не можем да излезем – вместо това по-добрият вариант е да уплътним времето си у дома с възможно най-много и най-пълноценни дейности.

Ето някои идеи.

Използвайте времето вкъщи, за да предекорирате апартамента

Кога друг път ще ви се отдаде възможност да прекарате толкова много време вкъщи? Възползвайте се от така създалата се ситуация и впрегнете въображението и креативността си – предекорирайте помещенията в дома си. Сега е подходящ момент за пребоядисване, преправяне на стари мебели, поръчка на нови лампи или просто разместване. Ще видите, че бързо ще се усетите отново активни и дейни и това ще спомогне за подобряване на настроението.

Занимайте се с ново изкуство

Ако винаги сте искали да се научите да рисувате, например, то едва ли ще ви се отвори по-добра възможност – поръчайте от интернет необходимите пособия и се впуснете в гледане на видео уроци, които ще ви придадат базисните техники и положения. Създавайте изкуство, докато прекарвате време у дома. А после ще можете да окачите създадените от вас картини вкъщи и да се почувствате още по-уютно.

Експериментирайте в кухнята

Дългите часове у дома могат да провокират друга артистична страна у вас – кулинарната. Възползвайте се от свободните часове, за да се впуснете в дръзки готварски експерименти. Времето в кухнята не следва да бъде посветено само на изпробвани и добре познати рецепти – експериментирайте с различни подправки и вкусове, пробвайте нови идеи за ястия, не се страхувайте, дори и да объркате нещо и то да не се получи спрямо очакванията ви – не забравяйте, че това е време, посветено на забавлението. Ако пък откриете тайните съставки за ново уникално вкусно ястие, побързайте да се похвалите на приятели.

Времето вкъщи би могло да се използва особено добре, за да дадем така нужния рестарт както на тялото си, така и на психиката си.

About the author