Защо златните пръстени са най-популярният избор за брачни халки

Защо златните пръстени са най-популярният избор за брачни халки

Сред многото видове пръстени, златните пръстени са най-традиционният избор за сватбени халки. Причината е проста: златото е благороден метал, който е много издръжлив. Ако искате брачният ви пръстен да издържи цял живот, пръстенът от нискокаратово злато е по-добър избор от пръстен от висококаратово злато.

Бялото злато е по-издръжливо от жълтото злато

Независимо дали търсите сватбен пръстен или чифт обеци, има много предимства на бялото злато в сравнение с жълтото злато. И двата вида злато са издръжливи и стабилни, но се различават по отношение на изискванията за поддръжка.

Бялото злато не е склонно към потъмняване, докато жълтото злато лесно се надрасква. Родиевото покритие върху бялото злато осигурява допълнителна защита срещу надраскване, както и да го направи да изглежда по-матово.

Жълтото злато е много по-традиционен цвят и се използва от древността. Има топъл, жълтеникав тон, който стои добре на повечето тонове на кожата. Освен това е хипоалергенен метал. Той е по-издръжлив от платината и може да се полира, за да се премахнат малки драскотини.

Качеството на златото се определя от неговата чистота. Чистото злато е с наситено жълт цвят. Може да се смесва с други метали, за да се увеличи здравината му. Цветът и стойността му могат да варират в зависимост от текущите тенденции.

Пръстените от нискокаратово злато са по-издръжливи от пръстените от висококаратово злато

Тези златни пръстени са по-издръжливи от колегите си с висок карат и могат да издържат на драскотини и износване. Все пак трябва да обмислите какво включва златен пръстен с нисък карат и кой карат е най-подходящ за вашия начин на живот.

Въпреки че каратът не е единственият фактор, който трябва да имате предвид, добра идея е да вземете златен пръстен с най-чисто съдържание на злато. Чистото злато е много мек метал, но е и много ковък. Това го прави идеалният метал за декорация на бижута. Въпреки това, ако планирате да носите пръстена всеки ден, може да потърсите по-мек златен тон.

Въпреки че каратът е важен, видът злато който изберете също може да повлияе на начина, по който пръстенът ще изглежда и ще се усеща. Трябва също така да помислите дали имате или не алергии към легиращи метали, които са често срещани в златните бижута.

Мъжките златни пръстени са най-традиционният избор за сватбени халки

Изборът на сватбена халка за вашия мъж може да бъде малко непосилно. Има много различни метали, от които да избирате и всички имат плюсове и минуси. Трябва да претеглите плюсовете и минусите на всеки метал, преди да купите своя пръстен.

Златото е традиционен материал, използван в брачните халки за мъже. Предлага се в голямо разнообразие от цветове и покрития. Жълтото злато има топъл, естествен вид. Освен това е издръжлив метал, който няма да покаже драскотини.

Платината е по-скъп вариант и се смята за „златото на бъдещето“. Платината е по-здрава от златото и е хипоалергенна. Покриването й в бяло ще я направи устойчива на потъмняване.

Розовото злато е друг традиционен метал, който се използва в мъжките брачни халки. Това е комбинация от чисто злато и мед. Топлият розов тон на розовото злато е с много романтичен външен вид. Този метал също е издръжлив и не е необходимо да се сменя толкова често, колкото платината.

Древни значения на златни пръстени

През цялата история златните пръстени са били популярен символ. Те представляват различни концепции и често изобразяват широк спектър от емоции. Те често се носят от любовници, а също и да символизират различни взаимоотношения, както и любов, война или плодородие.

В древни времена пръстените често са били носени както от мъже, така и от жени. Те са били носени като украшение и са били използвани и за демонстриране на ранг в обществото. Използвани са за идентифициране на партньори в живота в общността. Те са били носени и по време на погребения.

Златните пръстени често са били направени от резбован метал, а също и в комбинация от скъпоценни камъни. Често са били носени, за да прогонят злите духове. Използвани са и за направата на печати. Те често са били гравирани с фигури от литературата, природата и митологията.

В по-късните години на Римската империя мъжете и жените започнали да носят тежки златни пръстени със скъпоценни камъни. Използвани са и като символ на богатство и власт.

About the author