Детайлите са важни: Ето как да изберете часовник за него и да го сразите с безпогрешния си нюх

Детайлите са важни: Ето как да изберете часовник за него и да го сразите с безпогрешния си нюх

На първо място часовникът трябва да пасва добре на ръката, а следващата стъпка е той да бъде в синхрон с вкуса на притежателя си

За да поднесете подарък и той да постигне нужния ефект, трябва добре да познавате предпочитанията на бъдещия собственик. Когато говорим за часовник за него – за вашия любим, приятел или син, трябва да се съсредоточите на първо място в точния размер. Вгледайте се в детайлите и ще успеете да сразите с изненадата и с безпогрешния си нюх.

Един от най-важните и забележителни елементи при избора на часовник е диаметърът на корпуса. Всеки модел, който е по-умален от 38 мм, се счита на практика за дамски.

Необходимо е да установите каква е обиколката на китката. Ако тя е до 18 см, за нея са предназначени часовници с размери до 42 мм. Над 18 см китка изисква часовници с диаметър на циферблата от 44 до 46 мм.

Дебелината на самия корпус също оказва своето значение, за да се прецени до колко ще при употребата му ще бъде осигурено желаното удобство. За малък и среден размер се считат около 7 мм, докато при големите размери става дума за дебелина от 9-12 мм. Обикновено часовниците с множество функции са снабдени с по-обемен корпус.

Следващата стъпка е да обърнете внимание на ширината на каишката. Стандартно, тя се движи на половината на диаметъра на корпуса. Ако тя е твърде малка или голяма, моделът няма да изглежда хармонично и това ще се забелязва веднага.

Не по-малко важен детайл е материята на избраната каишка – от кожа, метал, текстил, силикон. Всеки вид има своите предимства и изисквания по отношение на облеклото, като някои могат да намерят и универсално приложение. С кожена каишка може да се постигне делови вид, докато при тази от плат и гума стилът е по-ежедневен и спортен.

Цялостната естетика на планирания за покупка часовник се състои и от още някои детайли, които не бива да бъдат подценявани – от изписаните на циферблата цифри, секундната стрелка, катарамата и закопчалката. Някои от тях могат да бъдат по-големи като размери, което визуално създава илюзията за повече обем и при самия часовник.

Концентрирайте се върху малките детайли, но не губете глобалната картина – стремете се към баланс и симетрия.

Финалният завършек е ключов за поднасянето на подаръка за него. Естествено, когато говорим за представителите на силния пол, не са нужни никакви излишества, а само луксозна опаковка и подходящ момент, в който да споделите положителните емоции.  

About the author