Как да открием скрита камера в помещение

Случвало ли ви се е да се намирате в дадено помещение и да имате усещането, че сякаш бивате наблюдавани? Зачестиха случаите, в които хора подават сигнали, че са откривали скрита камера на мястото, което са избрали за отсядане през своята почивка например. Ако се опасявате, че е възможно някога да изпаднете в подобна ситуация, то тогава би било повече от препоръчително да сте наясно с някои трикове, които биха ви помогнали – следвайте нашите съвети, за да установите дали има скрита камера в стаята, която обитавате. Методите действат безотказно и бързо ще ви снабдят с необходимата информация.

Скрита камера – къде би могла да бъде разположена?

Наименованието на тези устройства подразбиращо ни навежда към основния им отличителен белег – те са с малки размери, за да може по-лесно да останат незабележими. Компактността им позволява всяка spy.bg/скрита-камера да бъде разполагана на всевъзможни труднодостъпни места с цел да остане незабелязана. Възможните места, на които би могла да се постави една скрита камера, са секциите с книги, местата зад картини и снимки, в плюшени играчки, в аларми за дим, някъде по полилеите на помещението – общо взето, скрита камера би могла да бъде скрита и в предмети от ежедневната употреба. Не рядко такива са откривани в химикалки, флашки, часовници.

Как бихте могли да разберете дали има скрита камера около вас?

За щастие развитието на технологиите определено би ни било от полза в такива ситуации. Най-общо казано, именно мобилният ви телефон би бил онова, което да ви помогне в търсенето на скрита камера – нуждаете се от приложение, снабдено с детектор, който улавя излъчваните от скритата камера сигнали. Така лесно и бързо бихте могли да узнаете дали бивате наблюдавани против вашата воля и без вашето знание – нещо, което е напълно недопустимо. Използвайте подобно приложение и обходете с телефона си стаите, за които изпитвате подозрения. Обикновено, при засичане на търсения сигнал, приложението изпраща известие.

Друг метод е също широко разпространен. От вас се изисква да изчакате падането на нощта и да загасите осветлението. Минимизирайте ефекта от всички източници на изкуствена светлина. Идеята зад този трик е, че повечето скрити камери светят едва забележимо, докато са в режим на работа. Напълно тъмната стая би ви помогнала – огледайте внимантелно всяко кътче в търсене на издайническата червена лампичка. Ако забележите такава, то тогава ще знаете къде да търсите, за да откриете наличната скрита камера.

За никого не е приятно да открие, че е бил наблюдаван, но е по-добре да разполагате с информация за това как да извършите необходимата проверка предварително. Така ще осигурите защитата си и личното ви пространство ще остане неприкосновено. Проверката, в повечето случаи, отнема само няколко минути – за сметка на това пък ще бъдете спокойни и уверени, че не попадате под атаките на злонамерени наблюдатели или просто сте се оказали жертва на нездраво любопитство. Каквато и да е причината, тези два прости трика ще ви спестят редица главоболия и излишни притеснение. Вложете ги в ход още с пристигането си на дадено място – така още от началото ще знаете дали сте попаднали под атаката на скрита камера.

About the author