Най-популярните геймърски монитори

Най-популярните геймърски монитори

Мониторите за игри, произведени от различни производители, могат да се похвалят с различни специфични характеристики и функционалности. Всеки, който обича да прекарва времето си по този начин, знае колко всъщност е важно качеството на монитора. Колкото и да е мощен компютърът ви, цялото преживяване може да бъде съсипано, ако мониторът е стар и не отговаря на изискванията на най-новите игри. В този материал сме ви подготвили едни от най-важните характеристики на добрия монитор, както и 4 предложения за модели, които биха подобрили гейминг преживяването.

Най-важните характеристики на геймърския монитор

Когато започнете да обмисляте покупката, трябва да имате предвид някои от основните характеристики на геймърските монитори. Ето и някои от тях:

  • Разделителната способност, която, за да се осигури адекватна дефиниция на възпроизвежданите изображения, трябва да бъде поне 3840 x 2160 пиксела: това е достигнатата разделителна способност, която всъщност се отнася за монитори, телевизори и 4K съдържание.
  • Честотата на опресняване, която обикновено е 144Hz и нагоре. Свързано с честотата на опресняване има и евентуалната поддръжка на vrr – Variable Refresh Rate – това е технология, която позволява на екрана да приема честоти на опресняване, които варират във времето, за по-добро графично произвеждане във видеоигрите от последно поколение.
  • Времето за реакция, което е времето, необходимо на пикселите за преглед на изображенията, изпратени по кабел от компютъра или конзолата. Те се измерват в милисекунди и в състезателни игри могат да имат значение.
  • Поддръжката на стандарта hdr10 се откроява, режим на възпроизвеждане на цветовете, фокусиран върху възможността за показване на по-широка гама от нюанси и по-големи контрасти. На тези монитори всеки пиксел може да изобразява милиарди цветове.

Монитор BenQ EX3210R MOBIUZ

В сектора на игрите с висока разделителна способност честотата на опресняване е всичко, а 165 Hz позволяват абсолютно гладко игрово изживяване. Размерът на екрана е 31.5″, което определено може да задоволи визуалните възприятия на всеки. Дизайнът му е изчистен и минималистичен, за да улесни подредбата на бюрото и е подходящ екран за превключване между графики и игри, както и за работа, изискваща най-високо ниво на качество, дори и при статично положение.

Монитор LG 32GQ850-B

LED технологията на този екран за игри предлага цялостно игрово изживяване с невероятно потапяне благодарение на своята резолюция при 2560 x 1440, която ви позволява да уловите всеки детайл.

Anti-Glare покритието на екрана не позволява да има отблясъци, дори и при насочена светлина. Black Stabilizer е вашият съюзник в атаката или защита срещу врагове, криещи се в сенките. Той осигурява гейминг изживяване на професионално ниво, като осветява допълнително тъмните сцени за подобрена визия, като това в действителност е превъзходство над конкурентите на пазара.

Монитор Dell S2722QC

Добро предложение за тези, които не са твърде взискателни, се предоставя от монитора Dell S3221Qs 4k, който е 32-инчов диагонал, но работи с честота на опресняване, ограничена до 60 Hz, макар и с възможност за промяна.

DELL S2722QC ви осигурява 4 пъти повече детайли на екрана от FHD, с ненадмината яснота и милиарди цветове на разделителната способност с HDR поддръжка. А технологията In-Plane Switching (IPS), в комбинация с 99% sRGB цветово покритие, позволява да виждате невероятни цветове в широк зрителен ъгъл.

Монитор Philips 242E1GAJ/00

Следващото ни предложение е по-бюджетен вариант за геймърски монитор, ако предпочитате да намалите бюджета. Опресняването от 144Hz позволява 150 кадъра в секунда при тази резолюция, за по-гладко гейминг изживяване. Тази гъвкавост е подобрена от функционалността FreeSync. За не толкова запален геймър, който също използва компютъра си за гледане на стрийминг съдържание, браузване в интернет и офис приложения, този модел е напълно подходящ.

Притежавайки монитор, имайте предвид, че всичко зависи от вашите предпочитания и характеристиките, които изискват играните от вас игри. На пазара постоянно излизат нови модели, които предлагат по-добри характеристики. С помощта на консултант може да изберете модел, който да ви служи поне няколко години, преди да трябва да го подмените с нов.

About the author