Инверторни климатици – пестете енергия и увеличете комфорта си на живот

Инверторни климатици - пестете енергия и увеличете комфорта си на живот

Енергийно ефективен, звукоизолиран, издръжлив и дълготраен са само малка част от предимствата, които можете да очаквате от вашия инверторен климатик. В допълнение към тези предимства, инверторните климатици са и по-достъпни от много алтернативи. Прочетете, за да научите повече за тези климатични системи.

Енергийна ефективност

Инверторните климатици са чудесен начин да спестите пари от сметки за комунални услуги. Те използват 60 процента по-малко енергия от стандартен климатик. Те също имат енергийно ефективен дизайн, който е стилен и елегантен. Плюс това, те идват с 10-годишна гаранция на компресора. Независимо дали имате малка или средна стая, инверторният климатик може да ви осигури комфорт.

Инверторната технология работи като турбина в автомобил и дава повече мощност на компресора, когато е необходимо. Компресорът черпи енергия според нивото на термостата и температурата на входящия въздух. Тази технология първоначално е разработена в Япония и е намерила широко приложение в климатиците. В момента инверторните климатици идват само със сплит модели.

Carrier е един от водещите производители на енергийно ефективни инверторни климатици. Неговата усъвършенствана технология предлага отлични възможности за охлаждане и отопление и е в съответствие с европейските енергийни разпоредби. Неговото ниско напрежение при стартиране (150V) и технологията I-feel му позволяват да се адаптира към температурата на околната среда.

Звукоизолация

Ако искате да сведете до минимум шума, произвеждан от вашия климатик, инверторната технология ви дава шанс да постигнете това. Защо да се борите със симптомите монтирайки шумоизолация, като по-удачният вариант би бил да замените традиционните си климатици с инверторни такива.

Не отричаме шумоизолацията, но водещите производители на климатици са усъвършенствали до такова ниво технологиите, че климатиците вече са значително по-тихи. Чисто механичният шум на вътрешните тела благодарение на турбината, така и вибрациите на външните са съответно сведени до минимум.

По-дълъг живот

Инверторните климатици са по-ефективни от традиционните климатици, което може да доведе до по-ниски експлоатационни разходи и по-малко повреди. Те също имат по-дълъг живот. Те обаче са по-скъпи като първоначална инвестиция. Трябва също да знаете, че те може да изискват експертна поддръжка и ремонт.

Основната разлика между инверторния и неинверторния AC е техният компресор. Инверторите използват два отделни компресора, един ротационен и един невъртящ се. Нормалните климатици използват един компресор, който изисква високоскоростно въртене, което може да доведе до шум и вибрации при работа на пълен капацитет.

Компресорът на инверторните климатици е много по-тих. Повечето от тях разполагат с двигатели с променлива скорост, които се увеличават и спускат на малки стъпки, така че компресорът да може да охлажда помещението равномерно.

Цена

Закупуването на инверторен климатик има много предимства. Първият е, че може да работи 24 часа на ден и да консумира по-малко енергия от конвенционален модел. Освен това е тих и издава малко шум и не натоварва значително електрическата мрежа. Единственият недостатък е, че струва около 30 до 40 процента повече от конвенционална единица. Освен това има по-голяма вероятност от падане на напрежението, което може да го направи по-малко ефективен от конвенционален модул.

Друго предимство е, че инверторните климатици могат да работят при ниски температури на околната среда като -15 ° C. Това означава, че те могат да се използват в помещения без отделен нагревател, което помага за пестене на енергия. Освен това, поради термопомпения си принцип, инверторните тела могат да затоплят стая без отделен електрически нагревател. Въпреки това цената на инверторните климатици обикновено е с 30 до 50 процента по-висока от тази на конвенционалните климатици.

Основният недостатък на конвенционалните климатици е резкият въздушен поток, който създават. Това може да причини дискомфорт и дори настинка. За разлика от тях инверторните климатици поддържат постоянна температура със слаб въздушен поток. Поради това те са особено полезни за домове с ниска мощност. Мощността им варира от 5 до 8 киловата. Някои модели също имат функции като таймер за заспиване, режим на самодиагностика и автоматично рестартиране.

About the author