Няколко признака, че не сте готови за връзка

Ако се замислим за секунда, ще осъзнаем, че, в днешно време, сме свидетели на твърде много неуспешни връзки, започнали красиво, но приключили катастрофално и твърде скоро. И повечето от нас, верни на човешката си природа и водено от егото си, бързаме да обвиним другия човек за любовната си несполука. Рядко се обръщаме към самите себе си, за да потърсим грешките у нас самите. Почти никога не си задаваме страшния въпрос, поне не и съзнателно и целенасочено: „Аз ли бях причината нещата да не потръгнат?“

А истината е много проста – както е възможно вината да е в партньора ви, така е и възможно същата да е у вас. А вероятно е и споделена между двамата. Ако за секунда приемем, че ние също сме допускали грешки, може би ще е полезно да се вгледаме в собствените си действия и да потърсим по-дълбоко причините за тях. Ето няколко признака, по които да се ориентирате, че вероятно не сте готови за връзка и които със сигурност ще развалят вече съществуваща такава.

Не сте загърбили миналото

Всеки от нас е преживявал негативни събития и отношения в миналото. Признак на зрялост обаче е оставянето на този емоционален багаж зад гърба си. Единственото, за което би могъл да ни послужи той, е да извлечем полезното и наученото от всяка лоша ситуация и да продължим напред. Ако постоянно пренасяте минали неща и изживявания в новата си връзка, то неминуемо в един момент ще усетите тежестта им и ще рискувате здравословността на новите си взаимоотношения.

Очаквате твърде много, без да сте готови да давате

Една от основните причини, поради които човек би се ограничавал от това да се раздава безкористно, е страхът в последствие да не се почувства използван. Този страх, обаче, демонстрира една несигурност във вас самите, което също е нещо, което околните усещат. Никой не е привлечен силно от много неуверените личности. Затова, вместо да се съмнявате дали връзката ще просъществува и това ви спира да се раздавате, по-добре се пуснете по течението с увереността, че всичко ще е наред. Добрите отношения се крепят на взаимственост. Няма как да имате прекрасна и хармонична връзка, ако очаквате да сте само консуматор, без да дадете нищо от себе си в замяна.

Разстройвате се, когато партньорът ви има нужда от време за себе си

Тук не говорим за случаите, в които партньорът ви има нужда от почивка от връзката ви. Това е съвсем отделен въпрос, сигнализиращ за проблем в отношенията. Говорим за моментите, в които всеки човек, като личност с индивидуални нужди и предпочитания, има нужда от време, в което да се отдаде на хобито си и нещата, които му доставят удоволствие. Това да сте във връзка с някого, никак не означава, че трябва да ограничите целия си живот единствено и само до комуникация и действия с него. Вие също бихте имали нужда от време за себе си. Отдавайте се на нещата и хората, които обичате, без участието на половинката ви на всяка цена. Това „презареждане на батериите“ ще накара и двама ви да се чувствате комфортно и достатъчно свободни в това да сте заедно.

About the author