Любими стилове при кухни по поръчка

Възможността, която създаването на кухни по поръчка ни предоставя, е да имаме пълен контрол върху начина, по който ще изглежда това помещение от дома ни в завършения му вид.

За всяка домакиня кухнята е онова място от дома, към което тя има подчертан афинитет. Часовете, прекарани тук в изобретяване на нови и изкушаващи кулинарни шедьоври, както и часовете, посветени на отдих и впускане в любими занимания, правят тази стая особено предпочитана и любима за всички членове на семейството. Ето защо много собственици на жилища предпочитат да подходят далеч по-индивидуално към нейното обзавеждане.

Създаването на кухни по поръчка ви дава възможността да решите стила, в който кухнята ви да бъде издържана. Така с лекота бихте могли да следвате общите идея и стил на жилището си. В днешната статия сме ви подготвили някои от най-предпочитаните стилове в обзавеждането на кухни – може би именно тук ще откриете вдъхновението си и ще се впуснете в това интериорно приключение.

Скандинавският стил е добре познат на всички – изчистените линии, цветове като бяло, черно, сиво, използвани материали като дърво и метал. Определено това са кухни за онези от вас, които обичат семплите дизайни и предпочитат да имат усещането за простор и широта в стаята. Именно това са характерните и отличителни черти на този стил – ако обичате всичко да е подредено, изчистено и ненатрапчиво, то определено това е точният интериор за вас.

За феновете на пищността се обръщаме към класиката – бихте могли да включите множество ретро елементи към дизайна на своята кухня. Орнаментиката е особено характерна за този стил – често дръжките на вратите и шкафовете, например, са златисти, украсени с множество елементи, и са изключително детайлни. Заложете на тъмните цветове – махагоновите нюанси са истински хит сред почитателите на ретро стила.

Модерният тип кухни са онези, които следват практичността – тях създавате изцяло съобразено с вашите нужди от функционалност. При дизайна на модерен тип кухня я проектирате така, че да е максимално удобна за домакинските ви потребности. Тенденциите при този стил гравитират около свежите цветове, контрастите, материалите с лакиран финиш, както и декорации и аксесоари.

Бихте могли да подходите и по съвсем различни начини към кухнята си, ако тези най-често срещани стила не са точно по вкуса ви – именно в това се крие очарованието на създаването на кухни по поръчка – решенията и визиите са изцяло ваши.

About the author