Кои са най-харесваните марки часовници и защо да им се доверим?

В момента в света се произвеждат повече от милиард ръчни часовници годишно – механични, кварцови, електронни, цифрови. И ако за жените часовниците са един от многото и често незадължителни аксесоари, то мъжете се отнасят към тях с благоговение. Те следят внимателно асортимента на любимите си фирми, опитват се да получат по-добър модел от този и по този начин, волно или неволно, демонстрират социалния си растеж.

Esprit 

Марката Esprit е една от най-признатите в света. Моделите не са проектирани за конкретна възрастова категория. Девизът на компанията е твоята възраст е продиктуван от отношението ти към живота. Марката произвежда: часовници, бижута, очила, стоки за бита, дрехи за мъже, жени и деца, обувки. Esprit е предпочитан от активни, пъргави, весели, модерни и спокойни хора. Продуктите на марката имат голям асортимент и се актуализират ежемесечно, може да следите моделите в https://timedix.bg/esprit. Мощните PR компании и архитектурата на магазините правят компанията разпознаваема и популярна. Достъпните цени и отличното качество на часовниците гарантират лоялността на клиентите към тази марка.

Esprit контролира 820 хиляди квадратни метра търговски площи в 40 страни по света. Esprit притежава 500 магазина от собствената си марка и 2000 магазина съгласно франчайз споразумение.

Festina

Производителят на часовници Festina отдавна доставя удоволствие на своите клиенти с висококачествени продукти. Те са известни с високото си ниво на функционалност. Тези отлични аксесоари изумяват клиентите с модерен стил, красота, изтънченост и гъвкавост. Много оригинално е, че в някои модели, вместо цифрово деление на циферблата, фразата „бързайте бавно“ е изписана на латиница.

Марката съчетава изящен италиански дизайн и швейцарско качество, тъй като целият производствен цикъл се осъществява в Швейцария, а италианските дизайнери се занимават с разработка на дизайн. Тези часовници са привлекателни не само със стилния си дизайн и високото качество, но и с разумната си цена. Марката може да предложи на своите клиенти разнообразни спортни младежки модели с огромен брой различни функции. Дамските часовници Festina изумяват със своята изтънченост и красота, тъй като са украсени със скъпоценни камъни. За любителите на екстремните спортове са идеални моделите, създадени и създадени специално за най-екстремни условия. Такова разнообразие от стилове и модели ще позволи на абсолютно всеки купувач да вземе решение и да избере желания модел, който напълно ще отговаря на всички желания. Всяка година компанията продължава да радва и своите клиенти, тъй като пуска все повече и повече нови колекции от аксесоари, които ще помогнат да се подчертае стила и статуса на неговият собственик.

Swiss Military Hanowa

Нетривиална швейцарска компания, чиято история е достойна за преразказ и значителна степен на възхищение. Преди фундаменталните промени в концепцията тази компания се е наричала Hanowa, която е образувана от комбинация от името на основателя (Hans Noll) и английската дума „watch“. Съществувайки в тази версия до началото на 90-те, марката успява да вдигне много шум – часовниците се произвеждат по всякакъв начин, до визуализация под клипсове и малки висулки.

Липсата на търсене обаче принуди компанията рязко да преразгледа концепцията за по-нататъшно развитие и след кратка пауза на пазара се появи нов „класически“ играч – швейцарската търговска марка Hanowa. Произведени по поръчка на швейцарската армия, часовниците на тази компания бързо преодоляват „професионалната“ бариера, превръщайки се в мегапопулярна сред масовия потребител. Основните предимства тук са средното ниво на цените, изобилието от колекции (както кварцови, така и електронни), както и завладяващ, лаконичен дизайн.

Ориент

Японската марка се появява през 1901г. Името Orient се появява едва през 50-те години, дотогава марката носи името на своя основател. Днес продуктите са разделени на 2 под-марки, директно Orient и Orient Star – модели от премиум сегмента, именно от тази колекция компанията започва да печели световно признание.

Само индивидуален подход. Основната характеристика на ръчните часовници е, че нито една част не се произвежда или закупува от вън, спазват се всички изисквания за качество. Производството е автоматизирано, но контролът на качеството е толкова строг, колкото в дните на ръчно сглобяване. Гамата включва модели със слънчева енергия, механични часовници Orient и кварцови часовници, марката ги оборудва с механизми от собственото си производство.

Всички аксесоари имат сходни дизайнерски характеристики – компактен корпус, комбиниран с големи часови маркери и стрелки, както сами можете да се убедите в https://timedix.bg/orient. Има както класически модели с безупречно изпълнение на детайли и лаконичен дизайн, така и опции, създадени да направят вашия външен вид изключителен.

Използваните материали са неръждаема стомана, титан, гума, естествена кожа. Повечето от моделите имат разширена функционалност: будилник, календар, хронометър, хронограф, показване на фазите на луната и слънцето.

About the author