Как да си помогнем, когато сме изгорели от слънцето?

Как да си помогнем, когато сме изгорели от слънцето?

Започнали ли сте да подготвяте списъка си за пътуването ви през лятото? Ако все още не сте или вече имате такъв, който следите всяка година ви предлагаме да добавите още няколко продукта, които ще засегнем в днешната статия.

Изгарянето през лятото може да се окаже много сериозен и болезнен период, който не само да развали почивката ви на плажа, но и останалото време от нея. Затова нека ви запознаем с някои познати и непознати методи, които ще ви облекчат мигновено.

Използване на лосион за след слънце

Лосионите за след слънце са популярен метод за справяне с изгорялата кожа. Един от най-добрите начини да я успокоите е след баня да нанесете малко количество по цялото тяло и да изчакате да попие добре. Ако се спрете на онези с охлаждащ ефект, ще усетите приятно захлаждане по цялото ви тяло и особено по изгорелите от слънцето части.

Разбира се, винаги ви препоръчваме да не разчитате само на продуктите за след слънце, а и на тези за предпазване с фактор. Използвайте поне 50-ти фактор за лице и 30-ти за тяло, а освен това е добре да ги нанасяте често през целия ден. Използвайте олия, мляко или пък спрей за по-лесно нанасяне дори и да сте поставили грим на лицето си.

Домашни методи за лечение на изгаряне от слънцето

Ако не са ви мазали с кисело мляко като деца, то като възрастни може да опитате този ефективен метод. Единственото, което е необходимо да направите е да нанесете охладеното мляко върху засегнатата зона и да оставите да подейства няколко минути. След това изплакнете добре с хладка вода и подсушете с кърпа с потупващи движения.

Използването на краставици е по-непопулярен метод, който обаче е много ефективен, особено за изгорелите части като очите. В краставиците се съдържа аскорбинова киселина и кафеена киселина, които ще ви помогнат с неприятното зачервяване. Сложете няколко резенчета на засегнатите места и изчакайте да отнемат топлината, след това сложете нови, а старите приберете в хладилника и направете няколко процедури.

Чаят е другото ни предложение, защото в него се съдържа танинова киселина и теобромин, които са известни с облекчаване на болката от слънчево изгаряне. Препоръчваме ви това да бъде черен или зелен чай, от който да сварите една тенджера и след охлаждане на поставите кърпа в него, която да се напои добре. Нея оставете на засегнатите места за около 20-30 минути.

Ледът може да е средство за облекчаване на болката и отнемане на топлината при изгаряне. Сложете няколко кубчета лед, но винаги използвате кърпа, марля или специално заледено медицинско блокче, което да обвиете в кърпа и да поставите върху мястото.

Лавандулата е нашето последно предложение, което е изключително достъпно и ще намерите в онлайн аптеката. Освен че е страхотно за защита от насекоми, е чудесен метод за справяне с изгорялото място. Вземете празна бутилка с пулверизатор, в която направете смес от няколко капки лавандула, вода и мента и напръскайте засегнатото място. Повторете при нужда.

Изгарянето през лятото може да е наистина много неприятно, затова е важно да познавате различни методи за бързо облекчаване. Какви са тези, които използвате вие и подготвихте ли продуктите си за след излагане на слънце?

About the author