Какво трябва да знаем при международната здравна застраховка

Какво трябва да знаем при международната здравна застраховка

Международната здравна застраховка предлага подходящо ниво на покритие, според избрания план, при възникнали здравословни проблеми и наложително лечение по време на престой в чужбина. Различните международни здравно-застрахователни планове могат да предоставят здравно покритие както на вас, така и на вашето семейство навсякъде, независимо къде ще пътувате или живеете. Подходяща е за хора на възраст от 0 до 64 години, включително деца и цели семейства. Гледайте на нея като на инвестиция в здравето, а не като на задължителен разход, съветват от I&G.

Защо е важна международната застраховка

Нейната цел е да поеме разходи при възникнали остри състояния и здравословни проблеми, които изискват медицинска намеса, когато сте извън страната. Такива могат да бъдат:

  • различни инциденти – навяхвания, счупвания и други сериозни наранявания, вследствие на злополука;
  • обостряне на заболявания – бъбречни кризи, инфекции, пневмония, грип и други;
  • дентално лечение – необходимост от офталмологични прегледи и терапевтични дентални услуги;
  • транспорт – при спешни случаи, когато се налага пътуване до специализирано медицинско заведение, като включва и плащане за репатриране.

Хубаво е да знаете, че международната застраховка покрива разходи за непредвидени случаи, а не за планирано лечение навън. Няма да бъдат изплатени разходи на човек, претърпял инцидент или при възникнала нужда от лекарска помощ, ако той е употребил алкохол или упойващи вещества. Всеки друг случай, свързан с преднамерено и умишлено предизвикване на инцидент, също ще остане извън покритието на полицата.

Друга важна подробност е, че европейската здравна карта, която всеки здравноосигурен може да си извади безплатно, не замества международната застраховка. Въпросната карта има много по-ограничено предназначение и възможности – с нея можете да получите спешна помощ само на определени болнични места, а извън Европейския съюз изобщо няма да ви свърши работа.

Международна здравна застраховка

Как да сключите международна здравна застраховка

Свържете се със застрахователен брокер с опит, който да ви разясни различните планове и техните цени и ще ви запознае с възможностите за персонализиране и надграждане на плана чрез добавяне на допълнителни модули. Този вид застраховане ви дава свобода на избор в рамките на вашия бюджет и след преценка на индивидуалните ви потребности, като можете да сте сигурни, че ще имате достъп до най-съвременните медицински технология в цял свят.

About the author