Заблестете с елегантност: Ето как да носите златни бижута и да използвате пълноценно тяхното предимство

Заблестете с елегантност: Ето как да носите златни бижута и да използвате пълноценно тяхното предимство

Извън модните правила златните бижута изискват грижа, хармонично съчетание с облеклото и усет за превръщането им в елегантен акцент

Благородните метали са класически материал за бижута и те никога не излизат от мода. Дали ще позволите актуалните тенденции да оформят предпочитанията ви към дадени форми и размери, това е личен избор.

Останалото, за да изглеждате добре, зависи изцяло от подхода ви, като вземете предвид някои ценни препоръки при използване на дамско златно колие, обеци и гривни. 

Поддържайте ги в бляскава форма

Колиетата имат свойството да привличат погледите върху себе си, особено когато сте предвидили спецификата на деколтето. От това следва, че е много важна тяхната визия.

Прибирайте ги грижливо в кутия за бижута, почиствайте ги от прах и отлагания, а ако се налага търсете съдействие и от специалист.

Количеството не е фактор

Ако искате да притежавате няколко златни колиета, забрани не съществуват пред вас. Бъдете умерени при комбинирането им. Поставите ли на шията си няколко синджири и висулки, те няма да могат да се откроят и ще предизвикате неприятен и нежелан ефект.

Помислете с кои аксесоари искате да се покажете на света днес и премахнете всичко излишно. Не натоварвайте с фон и детайлите в облеклото – пъстри шалове, многоцветни топове и т.н.

Фокусиране върху акцента

Златните огърлици могат да бъдат по-обемни или по-фини, това отново е съобразно предпочитанията ви. Не правете грешката да ги носите заедно с други масивни бижута, ако изберете един основен акцент. Това не е нито красиво, нито женствено.

Златото има особено присъствие – то си тежи на мястото достатъчно, за да се окичвате отгоре до долу с елементи от него.

Смесвайте на воля

Тук вече имате повече простор на действие. Днес смесването на различни метали е напълно позволено и в духа на модните правила.

Сребро, злато, платина – комбинирайте смело, но все пак се придържайте към една линия и си изградете цялостна концепция във визията.

Класика и експерименти

Нека това, което обичате, не е пречка за бъдещи експерименти. Само така може да откриете нещо по-вдъхновяващо като детайл в така обичаните златни бижута.

Всяко ново колие може да ви приласкае с присъствието си, да ви предизвика с мекия си и топъл блясък, да откриете неподозирани опции за сезонната си визия.

Следвайте потока на промяната, който се диктува периодично и ни предоставя обновление на всички нива, нужната гледната точка, за да предизвикаме самите себе си. Чудесно предложение да се впуснете в приключение и да играете със сетивата си, за да се откъснете от сивотата на ежедневието!    

About the author