Как се избира парфюм за подарък на мъж?

Всеки, който има гадже, баща или брат, може да потвърди факта, че обикновено мъжете не обичат да пазаруват и че за тях понякога е изключително трудно да се намери подарък. Да, одеколоните винаги са отличен вариант, но за мнозина е трудно да изберат аромат за мъж. Ето нашите топ пет указания, благодарение на които ще се ориентирате в обстановката много бързо, веднага след като отворите уебсайта https://fragrances.bg/mens-fragrance. Именно там се намират и най-добрите мъжки парфюми – незаменим подарък както за самите вас, така и за мъжете в живота си, на които държите!

Помислете за целта

Този мъж носи ли одеколон, за да угоди на себе си? Или за привличане на партньорка? Или просто като част от ежедневния му ритуал за бръснене? Тези фактори могат да повлияят на стила на аромата, който бихте искали да купите. Ако този човек използва одеколон само като част от навиците си за бръснене, помислете за нещо пръскане след бръснене, овлажняващ балсам или дори лек одеколон.

А ако е несемеен и търси забавление, сексапилна, мъжка, загадъчна тоалетна вода например може много да му помогне. Ето ви едно много интересно и полезно предложение: https://fragrances.bg/bvlgari-aqva-pour-homme-edt-100ml-for-men.

Помислете за начина на живот

Важно нещо при избора на аромат е да се вземе предвид неговият начин на живот. Млад спортист може да предпочете нещо цитрусово, свежо и спортно пред нещо тежко, пикантно и консервативно. Един бизнесмен пък вероятно ще се радва на нещо смело, уверено и силно, докато лекар или предприемач – на нещо скромно, приглушено и непретенциозно.

Обмислете сценария

Кога и къде е най-вероятно да се носи парфюмът? На училище? В офиса? На среща? На някое специално събитие или повод? Можете да прецизирате избора си, като изберете аромат, който ще работи най-добре във всяка конкретна ситуация.

Имайте предвид възрастта

Само имайте предвид, че никой зрял мъж не иска да мирише на Джъстин Бийбър! По същия начин вашият току-що започнал да бръсне тийнейджърски син няма да носи същия тежък одеколон, който е носил дядо му, нали?

Позволете на носа ви да определи кои одеколони са насочени към определени демографски данни и направете своите покупки спрямо това.

Помислете за личността

Много може да се каже за един мъж от аромата, който е избрал да носи, така че намерете нещо, което да отговаря на неговата личност. Ако той е артистичен и независим, потърсете уникален нишов аромат, който ще го разграничи от тълпата. Ако той има добро чувство за хумор, дори името на аромата, бутилката и опаковката могат да играят роля в избора, който ще направите.

Как да тествате парфюма?

Тестването на парфюм преди да го купите е важно. Разбира се, няма да можете да изпробвате повече от няколко аромата на кожата си наведнъж, така че има няколко стъпки, които можете да предприемете, за да гарантирате, че можете да опитате голямо разнообразие от аромати и да изберете този, който е подходящ за вашия любим мъж.

На първо място можете да изследвате ароматите онлайн. След това можете да се сдобиете с тестери и мостри на даден парфюм. Друга идея е директно да помиришете конкретния аромат в магазина. Не избирайте обаче веднага, а дайте време на аромата да се развие.

Е, вече сте готови да направите един перфектен подарък на обичания и уважаван от вас мъж. Готови ли сте за пазаруване?

About the author