Пачули придава обаятелност на Paco Rabanne 1 Million

Пачули придава обаятелност на Paco Rabanne 1 Million

Paco Rabanne 1 Million е представен на пазара през 2008 година като ароматен символ на успеха, лукса и богатството. Разработен от Кристоф Рейно, Оливие Пеше и Мишел Жирар, парфюмът е лидер по продажби вече повече от десетилетие. Paco Rabanne 1 Million привлича погледите с характерната си луксозна опаковка, оформена като златно кюлче.

Новаторската ароматна комбинация на Paco Rabanne 1 Million е истински шедьовър

В парфюма на Paco Rabanne 1 Million умело са балансирани пикантни и освежаващи акценти. Уханният коктейл се открива от секси червен портокал и прохладен грейпфрут, роза, канела и подправки в сърдечните нотки придават омайност на парфюма, а базовите нотки кожа, бяло дърво, кехлибар и пачули правят парфюма дълготраен и запомнящ се. Любопитно е, че една от уханните съставки, също както златото, е символ на благоденствие и мощ.

Пачули е аристократът сред парфюмните екстракти

Това мистично и обаятелно растение безспорно е една от любимите съставки в света на парфюмерията. Есенция от пачули откриваме в голяма част от най-търсените и харесвани аромати, в това число и Paco Rabanne 1 Million. Пачули присъства и в състава на неговата уханна половинка Paco Rabanne Lady Million. Поколения мъже и жени са пристрастени към сладостния аромат на пачули.

Растението е храстовидно и се причислява към семейството на ментата. Разпространено е предимно в Индия, среща се също в Китай, Карибите, Филипините, Виетнам, Южна Америка, Индонезия и в тропическа Азия. Пренесено е в Европа през XIX век по време на завоевателните походи на френския император Наполеон Бонапарт. Владетелят бил запленен от уханието на пачули, което се излъчвало от кашмирените палта, които взел със себе си от Индия. Това утвърждава източния аромат като символ на аристократизъм, разкош и богатство в Европа. Изследователи твърдят, че дори чаршафите на британската кралица Виктория били напоени с екстракт от пачули. Според съвременно проучване, ароматът на пачули се асоциира с успеха. Съществува поверие, че уханието привлича богатство, затова не са малко тези, които капват от скъпоценната капка в портфейлите и чантите си.

Източното растение е привлекателно със своя богат, сладък и земен аромат

Пачули се използва често в парфюмерията, защото подсилва останалите нотки и придава запомняща се чувственост на уханната композиция. Етеричното масло се извлича от ароматните листа на растението. Реколтата се добива няколко пъти в годината, а брането е изцяло ръчно. Дестилацията се извършва както от пресни, така и от леко изсушени и ферментирали листа. Свежите листа придават тревист и по-тръпчив характер на аромата, докато от изсушените се извлича етерично масло с по-фино и плодово ухание.

Пачули има силата да предизвиква усещания

Етеричното масло се смята за мощен афродизиак, тъй като събужда еротичните чувства и концентрира мисълта върху насладата на тялото. Парфюмите с пачули завладяват на подсъзнателно ниво едновременно мисълта и сетивата ни, с лекота премахват стреса и депресията и ни правят щастливи и удовлетворени. Те засилват вдъхновението и творческия порив. Създават вътрешен мир и хармония.

Paco Rabanne 1 Million и Paco Rabanne Lady Million са два от неустоимите аромати с пачули. Източното ухание допълва бляскавия характер на парфюмите и ги прави завладяващи и запомнящи се.

About the author